28.08.2011.,
Holly Schindler: A Blue so Dark [Books #4]


SADRŽAJ: 15-godišnjakinja Aura Ambrose ima majku koja je umjetnica, ali i shizofrenična. Otkada ih je ostavio Aurin otac, njezina majka se sve više prepušta svojoj kreativnosti, koja ju pak dovodi do ludila. Kako je obećala svojoj majci, Aura ju ne tjera da uzima lijekove, što samo dovodi do još više problema. Slomljena, Aura skoro izgubi najbolju prijateljicu Janny (koja ima sina) i odluči potisnuti vlastitu kreativnost, jer je za nju umjetnost jednaka ludilu.

MIŠLJENJE: Kada sam pročitala sadržaj i vidjela naslovnicu, bila sam tako uzbuđena i htjela tu knjigu pročitat što prije. Ali kada sam vidjela da je pisana u prezentu, počela sam sumnjati jel je knjiga stvarno tako dobra kako sam ju zamišljala. Mrzim kada su knjige pisane u prezentu. Ali eto, ova me iznenadila.
Aura je jako realističan lik, što je jedan od razloga zbog kojih mi se knjiga svidjela. Ona je kao i svi drugi teenageri, zaljubljuje se, ali ona ima puno veći problem od svih ostalih, pošto se mora brinuti za svoju shizofreničnu majku. Zbog toga često izostaje iz škole i nađe se u situacijama u kojima mora voziti auto, iako još nema ni vozačku.
Njezina najbolja prijateljica Janny joj pokušava pomoći, ali nakon večere koja završava katastrofalno, Janny odustaje i prekida prijateljstvo. Na neko vrijeme, jer i sama ima probleme kao na primjer svog bolesnog osmomjesečnog sina Ethana.
Onda je tu još i Aurina baka Nell, fotografkinja, koja na kraju pomaže Aurinoj mami Grace, odvodi ju u bolnicu i uvjerava svoju unuku da umjetnost nema veze sa shizofrenijom.
Što još moram spomenuti je da s obzirom da je ovo Schindlerova prva knjiga, stil pisanja je jako lijep. Iako je pisan u prezentu. Već se veselim njezinoj sljedećoj knjizi.

ABOUT:

Originalni naslov: A Blue so Dark

Autor: Holly Schindler

Žanr: contemporary

Broj stranica: 266 + 8 stranica intervjua sa autoricom

Čitano na: engleskom

Naklada: flux

OCJENA: 4/5; 8/10




Komentari (22) On/Off





Description.

Hello! Drago nam je da ste svratili na ovaj blog. Ovaj blog je zapravo nastao iz čiste dosade i na njemu bi trebalo biti svega iz svijeta zabave, tipa knjiga, filmova, glazbe itd. Ako imate koji prijedlog, otvorene smo za sve. To je to. Uživajte =)

Posteve možete očekivati većinom nedjeljom.

● Sljedeći tjedan:






Designer: balloons
Adjustment: DesignFreak