03.07.2011.,
Jennifer R. Hubbard: The Secret Year [Books #2]


Sadržaj:

Colten Morissey i Julia Vernon su godinu dana bili zajedno. No njihova veza je bila tajna. Ona je bila bogata cura iz Black Mountaina, popularna i voljena, u vezi sa Austinom Chadwickom, također bogatašem iz Black Mountaina. On je pak bio običan dečko iz stanova, kvartu gdje su živjeli obični smrtnici. Colt i Julia su se upoznali jedne večeri, na obali rijeke koja je bila u blizini i do koje je Colt rado dolazio navečer ili kada bi jednostavno htio biti sam. Te iste večeri su se i poljubili. Ali za vezu nitko nije smio znati, jer se Julia bojala kako će društvo na to reagirati. Colt nije imao ništa protiv toga. No veza nakon godinu dana završi, kada Julia pogine u prometnoj nesreći. Shrvan, ali ne pokazujući osjećaje, kako se ne bi odao, Colt nastavlja svoj život bez Julije, dok mu jednoga dana u školi ne priđe Michael, Julijin brat, i preda mu njezin dnevnik. U njemu se djevojka obraća osobi C. M. – Colten Morissey, kako je Michael zaključio. Colt na početku oklijeva, no na kraju ipak popusti znatiželji i čita dnevnik, u kojem Julija piše o svom životu, školi, Austinu i trenucima koje provodi sama s njim.

Mišljenje:

Ništa spektakularno, obična romanca. Autorica priča o tajnoj vezi dvoje teeangera, koji svoju vezu skrivaju od društva i obitelji. Osim tog djela knjige, doznaje se i o odnosu između Coltena i njegove najbolje prijateljice Syd i kako se njegovi roditelji nose sa spoznajom da je Tom, Coltenov stariji brat, homoseksualac.

Kao lik mi se najviše svidio Colten. U knjizi se činio kao dobra osoba, ali mi ga je i pomalo žao, jer osjećam da je on bio taj kojeg je Julija zaje****. Ona mi se u odnosu na njega uopće ne sviđa. Mislila sam da će ispast kao jedan od onih bogata-ali-dobra-i-ne-razmažena likova, ali sam se razočarala. Cijelo vrijeme se igrala s Coltenom, bila istovremeno s njim i Austinom, jer se nije usudila prekinuti. Kada je napokon skupila hrabrosti prekinuti, već je umrla. To se zove peh.

Knjiga sama po sebi je u biti ok, ali nedostaje ono nešto, što bi ju odvojilo od ostalih romantičnih priča. Možda to što je pisana u gledištu dečka, koji čita dnevnik svoje mrtve cure?

About:

Originalni naslov: The Secret Year

Autor: Jennifer R. Hubbard

Žanr: ljubavni

Broj stranica: 192

Čitano na: engleskom

OCJENA: 3/5; 6/10



Komentari (3) On/Off





Description.

Hello! Drago nam je da ste svratili na ovaj blog. Ovaj blog je zapravo nastao iz čiste dosade i na njemu bi trebalo biti svega iz svijeta zabave, tipa knjiga, filmova, glazbe itd. Ako imate koji prijedlog, otvorene smo za sve. To je to. Uživajte =)

Posteve možete očekivati većinom nedjeljom.

● Sljedeći tjedan:






Designer: balloons
Adjustment: DesignFreak