22.08.2011.,
Pirates of the Carribbean: On Stranger Tides [Pirati s Kariba: Nepoznate plime][Movies #4]


SADRŽAJ: Nakon što Jack Sparrow spasi Gibbsa od smrtne kazne, dvoje pirata se upućuje prema obali. Na putu Gibbs kaže Jacku da su se proširile glasine o njegovoj potrazi za novom posadom i brodom. Sparrow to niječe, a kada pomisli da su stigli na svoje odredište, shvate da ih je uhvatila kraljeva vojska. Kralj mu daje zadatak da zajedno s Barbossom nađe Vrelo Mladosti, ali Sparrow pobjegne i u baru naiđe na svoga oca, koji ga upozori da je to opasno putovanje. Tamo također sretne Angelicu, bivšu ljubavnicu, za koju se ispostavilo da je ona ta, koja se izdala za Jacka, te da ona traži posadu i brod. Također za potragu za vrelom mladosti. Tako se Jack prikrpa i počinje avantura puna akcije i pobuna.

MIŠLJENJE: Čula sam puno o tom filmu. Citiram tipa iz razreda: „Dobar je, ali gluplji od ostalih.“ Sad jel je to istina, može svatko za sebe zaključiti. Na početku mi je bio malo pretjeran, priznajem, ali dok god je ovdje Jack Sparrow, mogu to oprostiti.
U filmu je puno piratskog humora, kao i u prijašnjim dijelovima, a Jack Sparrow uvijek ima neki komentar spreman. Ideja samog filma možda nije nešto osobito nova ili originalna (potraga za vječnom mladosti? Poznato, zar ne?), ali je napravljena na vrlo zabavan način.
Nažalost, Keira Knightley i Orlando Bloom nisu htjeli potpisati ugovor za ovaj film, što je više šteta zbog Orlanda. Mislim da su mogli naći nekog boljeg od Penelope Cruz. S čim ne želim reći da je bila loša (španjolski naglasak for ever!), ali moglo je to i bolje. Za Johnny Deppa imam samo pohvale i žao mi je što ga više neću vidjeti u ulozi tog ludog, ali i simpatičnog gusara, kak se na hrvatskom kaže. [Zašto su ga uopće preveli „Pirati s Kariba“, a ne „Gusari s Kariba“? No dobro, priznajem da ne zvuči baš nekak...]
Ako ste fan tih filmova, obožavat ćete ovaj. Ako niste, ali volite Johnny Deppa, voljet ćete ga. A ako volite gusare, živjet ćete za njega. Sad pretjerujem, ali morala sam nekak nastavit niz. Uglavnom, svakako film koji preporučam svima, koji nisu alergični na fantasy elemente.

ABOUT:

Originalni naslov: Pirates of the Carribbean: On Stranger Tides

Hrvatski naslov: Pirati s Kariba: Nepoznate plime

Žanr: Avantura

Zemlja: Amerika

Glavne uloge: Johnny Depp, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane

OCJENA: 4,5/5; 9/10



Komentari (7) On/Off





Description.

Hello! Drago nam je da ste svratili na ovaj blog. Ovaj blog je zapravo nastao iz čiste dosade i na njemu bi trebalo biti svega iz svijeta zabave, tipa knjiga, filmova, glazbe itd. Ako imate koji prijedlog, otvorene smo za sve. To je to. Uživajte =)

Posteve možete očekivati većinom nedjeljom.

● Sljedeći tjedan:






Designer: balloons
Adjustment: DesignFreak